top of page

Prof. Adrian  Covic

profesor, MD, PhD

Scurtă biografie

Prof. Covic și-a început activitatea clinică și de cercetare ca coleg în Nefrologie la Manchester și Amiens. Ulterior a efectuat cercetări clinice la Case Western University din Cleveland, Ohio. A primit un doctorat, pe: „Anomalii cardiovasculare și factorii determinanți ai insuficienței renale cronice” în 1997. Din 2007, este FRCP (Londra) și a devenit membru al Academiei Române de Științe Medicale în 2009 și în 2018 FRCP (Edin.). Este, de asemenea, un coleg al ERA EDTA (FERA) și un coleg al Societății Europene de Cardiologie (FESC).

Prof. Covic este profesor de nefrologie și medicină internă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, directorul centrului de Nefrologie Clinică și de Dializă și Transplant din Iași, România. În trecut, a ocupat funcția de președinte al Societății Române de Nefrologie și secretar trezorier al ERA-EDTA, a publicat peste 450 de lucrări originale și de recenzie în reviste revizuite de la egal la egal, 16 cărți și 22 de capitole, indicele actual Hirsch este 48.

Este redactor-șef (Nefrologie) pentru Jurnalul Internațional de Urologie și Nefrologie și redactor / recenzor pentru mai multe reviste de prestigiu. Prof. Covic este prorector (cercetare) al Universității de Medicină „Gr. T. POPA ”Iași, România și membru al consiliului de administrație al grupurilor de lucru KDIGO, ERBP și ERA-EDTA - EURECAM și EUDIAL, a organizat mai multe cursuri educaționale regionale europene sub auspiciile ERA EDTA și ISN. Pentru un mandat, a fost președinte al ISN / COMGAN Europa de Est.

Principalele sale arii de interes sunt: complicații cardiovasculare în boala renală, CKD-MBD, anemie renală, dializă peritoneală și insuficiență renală acută. Știind cât de important este să aveți o clinică unde să fiți bine tratat, cu respect și dragoste, beneficiind de toată atenția și experiența medicilor de prim rang și de aparatura de ultimă generație, pune bazele clinicii Almedra împreună cu alți colegi de același calibru și cu aceeași grijă față de pacient.

bottom of page