top of page

CARDIOLOGIE

Dr. Burlacu Alexandru
Dr. Rezuș Ciprian
Dr. Tănasă Ana
Dr. Floria Mariana

Consultatie initiala CARDIO + ECG + ECOCORD

Consultatie initiala CARDIO + ecocardiografie

Ecocardiografie

Consultatie control CARDIO

Holter de tensiune arterială

Holter EKG

Test de efort

CARDIO-SPEC.jpg

Deoarece tot mai multe persoane, din ce în ce mai tinere, suferă de unele boli legate de aparatul circulator și de inimă, care le afectează stilul de viață sau pot produce accidente grave cu urmări pentru tot restul vieții, serviciul nostru de cardiologie vă pune la dispoziție o echipă de medici de specialitate foarte bine pregătiți, cu multă experiență, precum și aparatură de ultimă generație, pentru a putea efectua o gamă largă de investigații, în urma cărora să fie stabilit un diagnostic foarte precis.

Medicii noștri sunt recunoscuți pentru serviciile competente de asistență cardiovasculară, de prevenție și de tratament al factorilor de risc cardiovasculari. Pe lângă evaluările clinice și paraclinice, aceștia merg și pe o gamă largă de investigații și analize, pentru a avea o vedere de ansamblu asupra stării pacientului, pentru a stabili cu acuratețe diagnosticul. După prescrierea schemei de tratament, medicul vă va monitoriza și vă va oferi toate informațiile necesare pentru a putea să aveți un ritm de viață sănătos.

 

Consultație inițială, control

Chiar dacă nu crezi că ai afecțiuni cardiace, acestea pot sa apară subit, așa că este bine să îți faci un consult, fiind foarte multe cauze ce pot conduce la apariția acestora precum: antecedente în familie, dacă sunteți fumător, dacă aveți un stil de viață sedentar, nivelul crescut al colesterolului, dacă suferiți de diabet  zaharat , dacă aveți peste 45 de ani etc.

Vă așteptăm la clinica noastră pentru un consult inițial, în care medicul specialist vă va face o evaluare și va stabili dacă aveți afecțiuni cardio-vasculare sau, dacă nu, când este bine să vă mai faceți o reevaluare. De asemenea, medicul specialist poate să vă prescrie o serie de investigații mai amănunțite, multe dintre ele fiind făcute pe loc, în cabinet, pentru a stabili cât mai exact diagnosticul și tratamentul pe care îl veți avea de urmat.

 

ECG

Electrocardiograma este o investigație des folosită în medicina de specialitate, cu scopul de a monitoriza inima. Aceasta înregistrează semnalele electrice generate de bătăile inimii și le tipărește pe un grafic. Medicul va studia electrocardiograma identificând astfel ritmul și șablonul de apariție a bătăilor inimii, putând astfel să puna un diagnostic corect.

Cu ajutorul acestei investigații, ce nu este dureroasă sau invazivă pentru pacient și se desfășoară în cabinet, se pot depista mai multe afecțiuni cum ar fi: mărirea volumul inimii, semne ale unui flux sanguin insuficient la nivelul inimii, semne ale unor leziuni noi sau mai vechi ale inimii, probleme la ritmul cardiac etc. Medicul specialist interpretează rezultatele și le va discuta cu pacientul, la nevoie poate cere și alte investigații.

 

Ecocardiografie

Ecocardiografia este similară cu o ecografie, doar că se face la nivelul inimii, fiind una dintre cele mai importante tehnici noninvazive pentru a diagnostica, manageria și urmări bolile de inimă. Se poate face ori de câte ori este nevoie, fără a fi deranjantă pentru pacient și fără efecte secundare.

În cadrul acestei investigații, care se realizează la cabinet, fără a fi nevoie ca pacientul să fie pregătit special înainte, se poate stabili cu exactitate diagnosticul, fiind mult mai precis și oferă informații despre dimensiunea inimii, afectarea miocardului, afecțiuni congenitale și valvulare, tromboze sau tumori localizate la nivelul inimii, prezența unor cheaguri de sânge etc.

 

Holter de tensiune arteriala (TA)

În multe cazuri este nevoie de o monitorizare de mai lungă durată, pe parcursul activităților zilnice, dar și noaptea, și atunci medicul specialist vă poate recomanda un Holter TA. Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale cu ajutorul Holter-ului TA permite măsurarea acesteia pentru 24/48 de ore, pe timp de zi şi de noapte, la intervale regulate de timp. Investigaţia oferă medicului informaţii preţioase despre valorile tensiunii arteriale ale pacientului şi în ce împrejurări aceasta fluctuează. Se recomandă, în primul rând, pentru diagnosticarea și evaluarea severității hipertensiunii.

Monitorizarea tensiunii arteriale prin Holter-ul TA nu necesită o pregătire deosebită. Investigaţia se poate efectua în orice moment al zilei, iar bolnavul nu are nevoie să-şi întrerupă tratamentul antihipertensiv, în cazul în care urmează un astfel de tratament. După terminarea perioadei ce a fost recomandată de medic, se revine, pentru ca informațiile culese să fie descărcate și interpretate.

 

Holter EKG

Un Holter EKG este un mic dispozitiv ce permite monitorizarea activității inimii timp de 24 de ore în mod uzual, sau cât stabilește medicul specialist că este necesar, ziua și noaptea. Vă veți putea desfășura activitățile în mod normal, pe toată perioada cât aveți montat holterul, doar că nu puteți face duș sau baie, și nu trebuie deconectate firele, deoarece în acest caz înregistrarea se va opri.

După terminarea timpului stabilit de medicul cardiolog, veți reveni la clinică pentru a vă scoate dispozitivul, iar rezultatele sunt gata în câteva momente. În urma interpretării rezultatelor, medicul va putea stabili diagnosticul precis și va putea aplica schema de tratament corespunzătoare.

bottom of page