top of page

ENDOCRINOLOGIE

Consultatie initiala ENDOCRINOLOGIE

Consultatie control ENDOCRINOLOGIE

Ecografie tiroida

ENDOCRINOSPEC.jpg

Serviciul  de endocrinologie este un centru de excelență în îngrijirea pacienților cu tulburări tiroidiene și alte afecțiuni endocrine.  O mare parte a bolilor cronice precum diabetul, osteoporoza, sindromul ovarelor polichistice etc. sunt strâns legate de sistemul endocrin.

Pentru a preveni aceste boli este recomandat să mergeți la un control endocrin anual, pentru a putea diagnostica și trata dezechilibrele hormonale înainte ca acestea să degenereze și să conducă la apariția unor boli mai grave.

 

Consultația inițială și control

Endocrinologul este specializat pentru a putea diagnostica și prescrie un tratament în cazul unor afecțiuni ce țin de sistemul endocrin, de dezechilibrele create în organism de hormoni. În cadrul vizitei inițiale medicul endocrinolog vă va pune o serie de întrebări legate de medicația actuală, de istoricul din familie, despre alergii sau alte afecțiuni, despre obiceiurile alimentare etc., pentru a putea stabili diagnosticul.

Dacă simptomele sunt clare, medicul va stabili diagnosticul și va prescrie o schemă de tratament, putând fi necesare și alte consultații de control. Este posibil să fie necesare și o serie de investigații suplimentare precum analize de sânge și de urină, ecografii pentru a ajuta la stabilirea exactă a diagnosticului.

 

Ecografie de glandă tiroidă

Tidoida este o glandă situată în regiunea gâtului și are un rol foarte important în reglarea metabolismului și funcțiilor vitale ale organismului. În cazul în care afecțiunile acestei glande nu sunt tratate la timp, acestea pot evolua în forme grave, punând în pericol chiar viața pacientului.

Ecografia tiroidiană este o investigație simplă pentru pacient, noninvazivă, fiind prima intenție în explorarea glandei, cu ajutorul cărei se pot observa ușor afecțiunile. Se poate astfel confirma diagnosticul tiroiditelor acute sau cronice, autoimune sau nonautoimune. Fiind noninvazivă, se poate efectua si la pacientele gravide.

bottom of page