top of page

NEFROLOGIE

Consultatie initiala NEFROLOGIE

Consultatie control NEFROLOGIE

Ecografie renala

Interpretare analize

NEFRO2SPEC.jpg

Bolile renale afectează 10% din populație.

Bolile renale sunt frecvent asimptomatice sau imită alte afecțiuni: Rinichii nu dor, dar rinichii "suferă" în contextul diabetului sau al hipertensiunii arteriale.

Sunt multe cauze care conduc la o funcționare defectuoasă a rinichilor: genetice, autoimune sau secundar altor patologii. Netratate, afectiunile renale evoluează spre boala cronică de rinichi, adesea terminală. Cele mai frecvente afecțiuni ale rinichilor pot fi însă tratate dacă sunt depistate la timp, așa ca nu ezita să îți faci o programare pentru a avea rezultate pozitive.

 

 

Consult inițial și control

Vei beneficia de un consult atent, atât inițial, cât și la control, având aportul unui specialist foarte bine cotat, profesor universitar, expert național și internațional. Este mai bine să previi, așa că o vizită pe an la un consult vă poate ajuta să mențineți rinichii sănătoși, și să puteți depista din timp orice nereguli în funcționarea acestora, crescând șansele de vindecare. 

Pentru prima întâlnire ar fi bine să vă pregătiți cu anumite documente care să completeze informațiile despre starea dumneavoastră de sănătate în totalitate, precum simptomele resimțite, alte boli si tratamentele pe care le urmați (dacă este cazul), dosarul medical cu alte investigații și analize, în caz că aveți.

În funcție de ceea ce constată medicul nefrolog pot fi prescrise și alte investigații mai amănunțite.

 

Ecografie renală

Este o investigație neinvazivă, ușor de suportat de către pacient și care oferă o imagine clară și rapidă asupra rinichilor. Nu are efecte adverse și se poate efectua ori de căte ori medicul nefrolog o recomandă. 

Înainte de o ecografie renală,  este bine să aveți un repaos alimentar de aproximativ  4 ore și să consumați lichide cu o oră înainte de investigație, pentru a se putea vizualiza bine și vezica urinară, dacă este cazul.

În urma efectuării unei ecografii renale se pot depista cu ușurință anumite afecțiuni precum tumoare renală,  prezența pietrelor la rinichi, traumatisme asupra rinichilor, malformații renale, urmărirea unui transplant de rinichi etc.

 

Interpretare analize

Dacă ai făcut o serie de investigații pentru a vedea care este starea de funcționare a rinichilor sau dacă ai afecțiuni la nivelul acestora, poți să beneficiezi de o interpretare foarte corectă și de prescrierea unui tratament corespunzător, medicul specialist oferind ajutor în acest context.

Este foarte important ca interpretarea analizelor să fie făcută de medicul nefrolog, care are pregătirea necesară să depisteze din timp și să observe și cele mai mici disfuncționalități, putând astfel să prescrie din timp tratamentul adecvat.

bottom of page