top of page

PSIHOLOGIE

Consultatie psihologie initiala

Consultatie psihologie control

Form on Clipboard

Psihologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu sănătatea minții și a comportamentului, care vă poate ajuta să vă înțelegeți mai bine pe sine, să puteți depăși anumite evenimente din viața dumneavoastră care au lăsat urmări grave, să faceți față presiunii din exterior, precum și a factorilor din mediu.

Deși în România încă există o anumită reticență față de acestă vastă specializare, tot mai multe persoane încep să caute ajutor specializat, care duce la îmbunătățirea percepțiilor și la o mai bună acomodare în societate.

 

Consultație inițială și control

Consultul psihologie are ca scop identificarea stării de sănătate psihică a pacientului și, în caz de nevoie, prescrierea unui tratament. Presupune o discuție cu dumneavoastră în cadrul căreia medicul psiholog colectează o serie de informații relevante și poate recurge la anumite teste pentru a cunoaște multiplele aspecte legate de persoana voastră, precum teste de aptitudini, de personalitate, de inteligență etc.

În urma stabilirii unui diagnostic, se pot prescrie tratament medicamentos, ședințe de psihoterapie etc., și evoluția fiecăruia se urmărește pe parcursul timpului, putând fi necesare controale la anumite intervale de timp.

bottom of page