top of page

REUMATOLOGIE

Consultatie initiala REUMATOLOGIE PROFESOR

Consultatie control REUMATOLOGIE PROFESOR

Consultatie initiala REUMATOLOGIE

Consultatie control REUMATOLOGIE

Infiltratie cu acid hialuronic in genunchi fara substanta

Infiltratie periarticulara

REUMATO-SPEC.jpg

Un reumatolog este un medic internist care a primit o pregătire suplimentară în diagnosticul (depistarea) și tratamentul bolilor musculo-scheletice și a afecțiunilor sistemice autoimune, denumite în mod obișnuit boli reumatice. Aceste boli pot afecta articulațiile, mușchii și oasele, provocând durere, umflături, rigiditate și deformare.

Bolile frecvente tratate de reumatologi includ osteoartrita, guta, artrita reumatoidă, durerile cronice de spate, tendinita și lupusul. Deteriorarea articulațiilor poate apărea dacă simptomele durerii articulare sunt ignorate sau nu sunt tratate corespunzător pe o perioadă de timp. Aceste daune nu pot fi întotdeauna inversate cu tratament și pot fi permanente. Nu întârziați evaluarea adecvată.

 

Consultație inițială și control

Toată lumea experimentează din când în când dureri musculare și articulare. Când durerea musculară și articulară nu se rezolvă așa cum ne-am aștepta, poate fi necesară o evaluare suplimentară, iar consultarea unui medic reumatolog este binevenită.

Bolile reumatice sunt uneori de natură complexă și dificil de diagnosticat, astfel încât reumatologii vor aduna un istoric medical complet și vor efectua un examen fizic pentru a căuta semne și simptome de inflamație pe tot corpul și sistemul musculo-scheletic. Un istoric familial poate fi foarte important pentru diagnosticul bolii reumatice și va fi, de asemenea, evaluat. Este posibil să fie necesare și alte investigații suplimentare.

Toate rezultate vor fi combinate pentru a determina sursa simptomelor și pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat. Recomandările de tratament pot include medicamente, trimiterea la kinetoterapie, trimiterea către alți specialiști sau injecții articulare/ tendinoase. Unele boli reumatice pot fi dificil de diagnosticat și pot necesita mai multe vizite pentru a înțelege pe deplin procesul de bază.

 

Infiltrație cu acid hialuronic în genunchi fără substanță

Infiltrația cu acid hialuronic în genunchi este o metodă simplă, ce ajută la ameliorarea durerilor articulare și la creșterea razei mișcării articulației. Acestea sunt folosite de cel puțin 10 ani, demonstrându-și eficacitatea de fiecare dată, ajutând mii de oameni să amâne sau să scape de operație și să-și desfășoare activitatea zilnic, fără dureri sau chinuri.

Acidul hialuronic este o substanță ce se găsește în mod normal în lichidul sinovial al articulației, iar atunci când scade concentrația acestuia, apare procesul de frecare și de distrugere a cartilajului articular.

Procedura se face în cabinet și durează doar câteva minute. În acest timp veți sta așezat confortabil, vă va fi administrat un anestezic local, așa că nu veți simți decât un ușor disconfort. După intervenție pot fi necesare câteva precauții pe care medicul le va explica în clar. Efectele acestei proceduri pot dura câteva luni, chiar ani. Infiltrațiile cu acid hialuronic au șanse mari de reușită și în mod cert repetarea injecțiilor încetinește procesul de artroza.

 

Infiltrație periarticulară

Tratamentul cu infiltrații periarticulare reprezintă un remediu rapid împotriva durerii și lipsei de mobilitate. Numărul de ședințe de tratament necesare se stabilește împreună cu medicul specialist pe baza consultației medicale și a altor investigații, dacă este cazul.

În urma acestor proceduri se obțin efecte benefice pentru pacient precum ameliorarea simptomatologiei și dispariția durerii pentru anumite intervale de timp, temporizarea unei intervenții chirurgicale, îmbunătățirea funcției articulare etc.

bottom of page