top of page

DERMATOLOGIE

Dermatologie

Venerologie

mathilde-langevin-FDRaYqiTY1k-unsplash.jpg

Dermatologia este acea ramură a medicinei specializată în diagnosticarea, tratarea bolilor de piele infecţioase şi neinfecţioase, precum şi în îngrijirea bolnavilor care prezintă astfel de afecţiuni. Ea cuprinde peste 3000 de afecțiuni, inclusiv cancere de piele, boli inflamatorii si infectioase cutanate, acnee, boli cu transmitere sexuala, probleme legate de îmbătrânirea pielii, si multe altele. Afecțiunile pielii, funcționale sau estetice, au un puternic impact asupra calității vieții noastre. 

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, având multiple roluri: menține un  echilibru între diverși parametri ai organismului nostru și este prima barieră care ne apără împotriva agresiunii factorilor externi, cum ar fi de exemplu agentii infectiosi ( bacterii, virusuri, paraziti).- de aceea, patologia pielii nu trebuie sa fie ignorata!

Venerologia se ocupă cu diagnosticul şi tratamentul bolilor cu transmitere sexuală, precum infectii cu HPV, herpesul genital, uretrite, balanite, moluscum contagiosum etc. 

 

bottom of page