top of page

UROLOGIE

Consultatie initiala UROLOGIE

Consultatie initiala UROLOGIE si ecografie aparat urinar

Ecografie de aparat urinar

Consultatie control UROLOGIE 

Insertie/schimbare de cateter urinar

Dilatatii uretrale

Consultatie UROLOGIE Iasi

Urologia are ca domeniu de activitate diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului renourinar atât la femei, cât și la bărbați (rinichi, uretere, vezică urinară, uretră), precum și a sistemului reproductiv masculin (testicule, epididim, vas deferent, vezicule seminale, prostată și penis).

Este recomandat controlul urologic  de rutină, pentru fiecare bărbat ce are peste 50 de ani, și sub această vârstă pentru cei care au antecedente familiale în patologia prostatică. Așa că, nu mai stați pe gânduri și faceți din timp programare pentru un consult inițial.

 

Consultație inițială și control

Consultul urologic constă în examinarea clinică a organelor genitale și a prostatei, disfuncționalitățile acestora putând să vă afecteze serios modul de viață, existând chiar riscul de a nu mai putea avea copii.

Medicul specialist va decide dacă sunt necesare și investigații mai amănunțite, precum analize de sânge și urină, sau ecografie. De asemenea, chiar dacă nu sunt depistate afecțiuni importante, se pot stabili de comun acord date de control, pentru a putea depista din timp și preveni apariția unor afecțiuni grave.

 

Consultație inițială și ecografie aparat urinar

Pe lângă consultul clinic, medicul specialist poate decide că este necesară efectuarea unei ecografii la nivelul aparatului urinar, ce poate fi făcută pe loc.

Este de preferat să faceți această investigație cât mai repede, dacă este cazul, putând astfel stabili un diagnostic corect și o schemă de tratament adecvată cu problemele cu care vă confruntați. Ecografia este o procedură ce nu afectează organismul și nu provoacă efecte secundare, noninvazivă.

Efectuarea acesteia în cadrul consultului inițial este benefică pentru pacient, nemaifiind necesară o altă vizită, cu un cost mai mic, dar acesta trebuie să fie pregătit.

 

Ecografie aparat urinar

În caz că medicul specialist vă recomandă o ecografie a aparatului urinar și nu sunteți pregătit să o faceți în cadrul consultației, atunci vă puteți programa separat, la o altă dată. Pentru ecografie aveți nevoie de câteva pregătiri, precum să nu fi mâncat cu 4 – 6 ore înainte de procedură și să beți multe lichide negazoase cu 1 oră înainte, pentru a se putea evidenția bine vezica urinară.

Veți putea urina doar după ce este realizată ecografia. Mai multe detalii veți primi de la medicul specialist atunci când faceți împreună programarea pentru această procedură.

 

Inserție/ schimbare cateter urinar

Un cateter urinar este un tub flexibil din plastic care este introdus în vezica urinară pentru a putea face diferite proceduri ce țin de urologie.

Inserția sau schimbarea trebuie făcută cu grijă și într-un mediu steril, iar în clinica noastră veți avea parte de toată atenția cuvenită. Medicul de specialitate are experiență în această procedură, lucrează cu aparatură și materiale de calitate, folosind cele mai stricte măsuri de sterilizare și igienizare pentru a înlătura toate efectele secundare. Intervenția se face la cabinet.

 

Dilatații uretrale

Dacă medicul urolog a constatat o îngustare a tractului uretral (strictură), poate să vă recomande această procedură ca și metodă de tratament, fiind cu un grad redus de invaziune.

Avantajele acestei metode sunt că nu necesită spitalizare, putând fi efectuate în cabinet, sunt ușor de executat deoarece este un medic cu foarte mare experiență, se poate repeta la intervale scurte dacă este cazul, iar costurile sunt mai reduse decât a altor intervenții.

Medicul specialist folosește dispozitive de dilatație de ultimă generație, pentru a produce un disconfort cât mai mic și geluri cu anestezic, care au rolul de a permite alunecarea ușoară a dispozitivului și amorțesc  zona pentru a nu simți procedura.

bottom of page